Capriolo VDL 1407

Född 2016, Prem G, 166 cm

e Cohinoor VDL -Mr. Blue -Emilion

Uppfödare och ägare: VDL Stud, Holland
WFFS negativ

Språng avg: 2500:- 
90 dygnsavg: 7000:-
Tappningsavg: 500:-/år 
Avgifterna är exkl moms.

Capriolo VDL Blup

Capriolo VDL Horsetelex

Capriolo VDL Gränsbo Stuteri

Capriolo VDL Faktablad

Capriolo VDL tappas på Falbygdens Stuteri, tjänstgör via AI och TAI
och ingår i Gränsbo Stuteris Hingstprogram
Ingmar Tel. 0705-976331, info@gransbostuteri.com

Capriolo VDL inledde tävlingssäsongen 2022 med en felfri runda i 1.25. Han godkändes vid Bruksprovet i SWB 2020.  Han berömdes bl a för sin fina typ och belönades med 9,0 på huvud, hals och bål. Galoppen fick betyget 8,5 och berömdes av såväl nämnden som vid testridningen.

Modern Goklahoma VDL är premierad keur i KWPN. Hon har gjort ett mycket bra sto-prov (IBOP) där hon belönades med 83,5 med bl a 9 för ridbarhet och förmåga. Hon har lämnat den godkände hingsten Diamond Blue VDL.

Mormodern Zoklahoma VDL är premierad ster keur pref prest i KWPN. Hon är mor till Mcallister VDL, premiehingst i KWPN 2020. Hon har också lämnat Doklahoma VDL som tävlat internationell 1.60m- hoppning och är premierad elite sport(spr) keur, samt Ironmaster VDL i internationell 1.50m. Ytterligare en avkomma, Foklahoma VDL, har tävlat internationell 1.40m-hoppning och är premierad ster prok.

Fadern Cohinoor VDL (Cornet Oblensky-Stakkato) gjorde ett strålande prov i KWPN där han belönades med 83 poäng. Han fick betyget 8,5 för bl a teknik, ridbarhet, inställning och förmåga. Han har tävlat tom internationell 1.45m-hoppning. Capriolo VDL kommer ur Cohinoor VDLs första årgång avkommor.

Mormors mor, Oklahoma, är premierad Elite pref prest prok i KWPN. Hon har bl a lämnat den godkände hingsten For Fashion som tävlat internationell 1.45m-hoppning. Hon har lämnat ytterligare en avkomma som tävlat 1.45m samt Floyo VDL som tävlat internationell 1.60m. Ur stostammen kommer dessutom ytterligare ett stort antal tävlingshästar på internationell 1.60m-nivå samt ett antal godkända hingstar, bl a Dakota VDL och Cassus.

Morfadern Mr. Blue är premierad preferent i KWPN. Han har själv tävlat t o m internationell 1.60m-hoppning och har lämnat ett stort antal avkommor i internationell 1.60. Han har dessutom lämnat många godkända hingstar, bl a Plot Blue (int 1.60), Zirocco Blue VDL (int 1.60m) och Mr. Europe (int 1.60m).

I tredje led kommer Emilion som är premierad preferent i KWPN och har tävlat internationell 1.60m-hoppning med placeringar i Världscupen och Nations Cup. Han har lämnat flertalet avkommor som tävlat på högsta internationella nivå, bl a Seldana som tog VM-silver 2010, Glasgow, VDL Groep Tomboy och Emmerton VDL.

Capriolo VDL kommer att vidareutbildas av Magnus Österlund med sikte på championaten.

Kintaro VDL 1393

Född 2015, Prem G, 171 cm

e Cardento -Guidam -Indoctro -Voltaire


Ägare: VDL-stud, Holland
WFFS negativ

Språngavg: 3000:- 
90 dygnsavg: 8000:-
Tappningsavg: 500:-/år 
Avgifterna är exkl moms

Kintaro VDL Blup

Kintaro VDL Horsetelex

Kintaro VDL Gränsbo Stuteri

Kintaro VDL Faktablad

Kintaro VDL tappas på Falbygdens Stuteri, tjänstgör via AI och TAI
och ingår i Gränsbo Stuteris Hingstprogram 
Ingmar Tel. 0705-976331, info@gransbostuteri.com 

Kintaro VDL gjorde ett mycket bra Bruksprov i SWB 2019. Han belönades med betygen 8.5 – 9 i hoppning och fick betyget 9 av testryttaren Jennifer Fogh Pedersen. Hon berömde hans fina ridbarhet, balans, scope, lyhördhet och att han har en tilltalande och modern exteriör. Han fick 8.5 för typ, 8.5 för huvud, hals och bål samt 8 för extremiteter av exteriördomarna.
Kintaro är efter legendaren Cardento, den hopphingst som haft störst påverkan på modern svensk hoppavel. Cardento har utsetts till Årets Hingst hela nio gånger i SWB. Hans sportkarriär innehöll otaliga segrar och placeringar, bl.a. lag-silver i EM i Arnhem 2001, på VM i Jerez 2002 och under OS i Aten 2004 tillsammans med Peter Eriksson. Cardento har lämnat de godkända sönerna Algot, Cosmopolite S, Cyklon och Corporal VDL i SWB. Grand Slam VDL är godkänd i KWPN och har tagit flertalet placeringar i internationell 1.60m-hoppning. Han var bl a placerad i finalen av Global Champions Tour 2021.

Morfadern Guidam tävlade själv framgångsrikt i 1.60-hoppning och är fader till bl.a. Ninja la Silla som tog EM-guld 2011 och individuellt OS-silver i Hong Kong 2008 tillsammans med Rolf-Göran Bengtsson. I tredje led kommer KWPNs avelsmatador Indoctro.

Modern Giuoletta M kommer ur en mycket framgångsrik holländsk stostam, både inom sport och avel. Hon har lämnat Lamar FZ som tävlat internationell 1.30m-hoppning. Mormodern till Kintaro, Violetta, har lämnat en avkomma i internationell 1.40-hoppning samt en godkänd hingst. Mormors mor Olinda har själv tävlat 1.60-hoppning tillsammans med amerikanska Todd Minikus, de deltog bl.a. i världscupfinalen i Göteborg 2008. Olinda har höga 159 i avelsindex för hoppning i KWPN. En halvsyster till Olinda har även hon tävlat 1.60-hoppning och har 153 i index.

Stostammen har även lämnat ett stort antal mycket framgångsrika sporthästar som Merlinda, About A Dream, Euro Top och framför allt Authentic. Authentic som är e Guidam tävlades av Beezie Madden och var med i det amerikanska laget som tog guld vid OS i Aten 2004 och i Hong Kong 2008. Vid OS i Hong Kong vann de även en individuell bronsmedalj. Beezie Madden och Authentic vann även individuellt VM-silver i Aachen 2006.

Kintaro VDL kommer att vidareutbildas av Magnus Österlund med sikte på championaten.

Montevideo VDL 1433

Född 2017, Premierad, 167 cm

e Cornet Obolensky -Indoctro -Lux Z

Ägare: VDL-stud, Holland
WFFS negativ

Språng avg: 2500:- 
90 dygnsavg: 7000:-
Tappningsavg: 500:-/år 
Avgifterna är exkl moms.

Montevideo VDL Blup

Montevideo VDL Horsetelex

Montevideo VDL Gränsbo Stuteri

Montevideo VDL Faktablad

Montevideo VDL tappas på Falbygdens Stuteri, tjänstgör via AI och TAI och ingår i Gränsbo Stuteris hingstprogram
Ingmar tel. 0705-976331 info@gransbostuteri.com

Montevideo VDL utnämndes till premiehingst vid KWPN’s uttagning 2020. Han
premierades vid det svenska bruksprovet 2021 och belönades med 9 på både typ och huvud, hals och bål samt betyget 8,5-8 i hoppning för teknik och temperament.  Han fick även betyget 8 för sin galopp där testryttarna berömde hans balans och ridbarhet.

Modern Ezella är premierad pref voorl. keur i KWPN. Hon har lämnat Lucky Star V G, en godkänd helbror till Montevideo VDL. Hennes helbror, Bocelli, har tävlat int 1.45m hoppning. Dessutom är helsystern Duzella premierad Elite IBOP(spr) prok och pref i KWPN och har det höga axelsindexet 160. Som 3-åring vann hon det holländska stochampionatet i Ermello. Duzella är även mor till Jardonnay VDL, segerhingst i KWPN 2017 som godkändes med höga 84 poäng vid sitt bruksprov. Hon har även lämnat den godkända hingsten Ikannan V G.

Fadern Cornet Obolensky behöver ingen närmare presentation. Han tävlade själv mycket framgångsrikt tillsammans med Marco Kutscher i internationell 1.60m- hoppning och ingick bl a i det tyska laget som vann guld under EM 2011. I avelsboxen har han gjort ett enormt avtryck på sporthästaveln med avkommor som Cornado NRW, Clooney 51, Cristallo I och II, Comme il Faut och Conte Bellini.

Mormodern Uzella är premierad keur pref prest i KWPN och har lämnat två avkommor i internationell 1.45m hoppning.

Genom morfadern Indoctro kommer ytterligare en avelsmatador. Han har lämnat otaliga avkommor i internationell 1.60m-hoppning och ett stort antal godkända söner, bl a Vivaldi K, Inaico VDL och Oramé.

Mormors mor Ozella är även hon premierad keur pref prest i KWPN och har lämnat Dubai i internationell 1.60m hoppning, Fozella och Golden Horse i 1.40m- hoppning samt Tavarone i 1.45m- hoppning.

I tredje led kommer Lux Z, framgångsrik både som hingst och sporthäst där han deltog i OS i Sydney 2000 och VM i Jerez 2004.

Montevideo VDL kommer att vidareutbildas av Magnus Österlund med sikte på championaten.

Nebraska VDL 1448

Född 2018, 170 cm

e Baltic VDL -Douglas -Indorado -Nimmerdor

Ägare: VDL-stud, Holland
WFFS negativ

Språng avg: 2500:- 
90 dygnsavg: 7000:-
Tappningsavg: 500:-/år 
Avgifterna är exkl moms.

Nebraska VDL Blup

Nebraska VDL Horsetelex

Nebraska VDL Gränsbo Stuteri

Nebraska VDL Faktablad

Nebraska VDL tappas på Falbygdens Stuteri, tjänstgör via AI och TAI
och ingår i Gränsbo Stuteris Hingstprogram
Ingmar Tel. 0705-976331, info@gransbostuteri.com

Nebraska VDL är den första godkända sonen i Sverige till Keur-premierade Baltic VDL. Nebraska VDL godkändes vid KWPNs bruksprov med 80 poäng. Han belönades med 8 för bl a galopp, ridbarhet och inställning. Nebraska VDL kommer ur samma stostam som legendaren Papillon Rouge. Nebraska VDL fick 40p exteriört av SWB, med 9 för typ, 8,5 för ben och 8 för trav.

I KWPNs beskrivning står det följande (fritt översatt från engelska):

Nebraska VDL är en okomplicerad, pålitlig och bekväm hingst att rida med en bra inställning. Hingsten har mängder av arbetsvilja och är mycket lättlärd. Hingsten visar bra hållning och balans i rörelse. Galoppen är aktiv med bra steglängd och han sätter under sig bak. En bra balans gör det lätt för honom att byta galopp. Nebraska VDL hoppar med mer än tillräckligt upphopp, bra reaktionsförmåga och reflexer och använder sin kropp väl. Han har bra benteknik. Hingsten ger ett försiktigt intryck och visar mer än nog kapacitet och överblick. Som hopphäst har han mer än tillräckligt med talang och ger sin ryttare en bra känsla. 
Avelsrekommendation: Nebraska VDL kan tillföra hoppkvalité, ridbarhet och mentatlitet för hoppavel. 

Baltic VDL har själv tävlat internationell 1.60m hoppning och tilldelades Preferent i år, tack vare sina mycket framgångsrika avkommor. Han har lämnat ett flertal godkända hingstar och har ett stort antal avkommor i GP hoppning, bl a Leone Jei, Floyo VDL och Farona.

Modern Hanolivia VDL fick hela 85 poäng vid sitt IBOP-test. Hon berömdes för sin fina inställning och hopptalang, och belönades med 9 för bl a galopp, inställning och teknik.

Morfadern Douglas är en av de mest framgångsrika hingstarna hos VDL. Han har själv tävlat tom 1.50 hoppning, och lämnat flertalet godkända hingstar och mer än 30 avkommor som tävlat internationell hoppning. Suma’s Zorro deltog vid VM i Normandie 2014, och har bl a segrat i GPn i Spruce Meadows. Dougie Douglas såldes för 1.4 miljoner Euro, och segrade i både GP och Nations Cup i Odense.

Mormodern Anolivia VDL har bl a lämnat den godkände hingsten Cornerado VDL samt Ierland VDL, framgångsrik i internationell 1.45 hoppning. En syster till Anolivia VDL har lämnat den godkände hingsten Glenfiddich VDL. Ur stostammen kommer även Nathan des Hayettes och Vancouver VDL, 1.60m hoppning, samt Dragon Rouge, 1.55m hoppning.

Nebraska VDL kommer att vidareutbildas av Magnus Österlund med sikte på championaten.

Newton VDL 1460

Född 2018, Premierad, 165 cm

e Emerald van’t Ruytershof -Canturano I -Libero H -Nimmerdor

Ägare: VDL-stud, Holland

WFFS negativ

Språng avg: 2500:- 
90 dygnsavg: 7000:-
Tappningsavg: 500:-/år 
Avgifterna är exkl moms.

Newton VDL Blup

Newton VDL Horsetelex

Newton VDL Gränsbo Stuteri

Newton VDL Faktablad

Newton VDL tappas på Falbygdens Stuteri, tjänstgör via AI och TAI
och ingår i Gränsbo Stuteris Hingstprogram
Ingmar Tel. 0705-976331, info@gransbostuteri.com

Newton VDL godkändes på premierad nivå i SWB 2022. Han fick 39 poäng för sin exteriör med bl a 9 för huvud,hals och bål. Galoppen fick mycket beröm av testryttarna, och belönades med 8,0 av domarna. För sin hoppning fick han 8,5-8.

Emerald van’t Ruytershof har en lång, framgångsrik internationell karriär bakom sig. Tillsammans med sin ryttare Harrie Smolders har han bl a deltagit i OS, segrat i Nations Cup och tagit en andraplats i World Cup-finalen. Han har lämnat Igor som tog guld i lag och individuellt brons vid EM i Rotterdam 2019, samt ett mycket stort antal framgångsrika sporthästar och avelshingstar, bl a I’m Special De Muze, Escape Z, Kasper van het Hellehof och Jeunesse van’t Paradijs.

Newton VDL är Ebony Bs första avkomma. Hon har själv tävlat 1.35m hoppning. Mormodern Magnelle har lämnat den godkände hingsten Tombola, samt en avkomma i internationell 1.55m och två i 1.45m.

Canturano I, som själv tävlat 1.45m hoppning, har en helbror som tävlat internationell 1.60m och ytterligare en helbror är godkänd i Holstein och har tävlat internationell 1.50m. Canturano I har bl a lämnat Sterrehof’s Dante N.O.P som deltog vid OS i Tokyo 2021, och var placerad i GCT-finalen i Prag 2019, samt Daimler som deltog i VM i Tryon 2018.

Mormors mor har lämnat tre avkommor i 1.60m-hoppning, varav Liberty bl a deltagit i OS tillsammans med Laura Kraut. Ur stostammen kommer dessutom de godkända hingstarna Uno II (1.55m), Can Remember(1.50m), Viceroy T(1.50m), Godfather B Belesbat (1.45m),  samt sporthästarna Desperado(1.60m), Blazer B(1.60m), Baileys(1.60m), K(1.60m) samt Top’s Idealist T(1.60m).